Liebster Award

Nu är det dags för mig att ta mig an Liebster Award. Jag har haft turen att bli nominerad av både Cilia från Cilias kultur och Filippa från Countless Books. Tack så jättemycket båda två! 
 
 
Cilias frågor: 
 
1. När och varför började du bokblogga?
Min första bokblogg började jag med... för några år sedan? Någon gång under gymnasiet tror jag. Hade inte igång den så länge men tror ärligt talat att anledningen till att jag startade den var för att jag var avundsjuk på alla bokbloggare som fick recensionsexemplar, haha. Lovar att det inte är mitt motiv med bloggen nu!
 
2. Vilken bok ser du mest fram emot att läsa för tillfället? (Behöver inte vara utgiven än)
Del fyra i Throne of Glass ser jag väldigt mycket fram emot och även att få dyka ner i några kära omläsningar i sommar. The Hunger Games kanske?
 
3. Vilket bokformat föredrar du? (Pocket, e-böcker, ljudböcker osv.)
Häftade böcker tror jag. Gillar inbundna mest i bokhyllan men de är så otympliga. Har inte fastnat för varken e-böcker eller ljudböcker än. 

4. Finns det någon genre som du undviker?
Deckare har jag nog undvikit ganska mycket. 

5. Vilka böcker är dina favorit "guilty pleasures"?
Generellt böcker som innehåller såpiga romanser tror jag. Avskyr när det blir för smörigt, men alltså, njaa, om det görs på rätt sätt kan jag ibland uppskatta det mer än jag skulle vilja erkänna.
 
6. Alla har sina favoritkaraktärer, men finns det någon bokkaraktär som du verkligen avskyr?
De flesta karaktärer älskar jag att avsky, men Theon Greyjoy (!) och Gilderoy Lockhart har jag svårt att ens tycka om att avsky. Har börjat mjukna lite när det kommer till Lockhart i alla fall.
 
 
7. Vilken är din favoritbok från barndomen?
Tidig barndom - Lisen kan inte sova. När jag väl lärt mig läsa - Klaraböckerna av Pia Hagmar. Kärlek till dem. Bröderna Lejonhjärta och Harry Potter tog jag mig an relativt tidigt också och de var såklart stora favoriter. 
 
8. Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Väldigt svår fråga då jag bor ca 80 mil från min riktiga bokhylla. Vet att det är många J.K. Rowling på grund av att jag försökt läsa Harry Potter på olika språk, Virginia Andrews har jag många av, Charlaine Harris eftersom jag har en box av henne, Jane Austen har jag också i ganska många olika upplagor... Svårt att veta vilka böcker som jag har packat ner också, så nja, jag vet faktiskt inte. 

9. Till vilken grad påverkar bokens titel/omslag dig när du ska välja att läsa den eller inte?
Ganska mycket faktiskt, åtminstone om det är en bok som jag inte hört så mycket om. 

10. Vilken är den bästa filmatisering av en bok som du har sett?
Sagan om Ringen! 
 
11. Pest eller kolera: att bara få läsa en bok per år, eller att få läsa så mycket du vill men aldrig avsluta böckerna? 
Waaaaaaah. Hur ska man kunna välja? Kanske att aldrig få avsluta böckerna, för då kan jag hitta på egna slut. 
 
Filippas frågor:
 
1. Books that would be perfect as movies/TV-shows according to you?
Just nu är jag ganska nöjd med vilka böcker som har blivit film och tv-serier, speciellt sedan jag upptäckte att barndomsfavoriten Heartland har blivit tv-serie. Vill fortfarande ha en ordentlig tv-serie av Flowers in the Attic dock. (Och kanske egentligen Harry Potter med sju säsonger och ett manus som följer boken i minsta detalj...)
 
2. The latest book you gave 5 out of 5 stars?
Omläsning av Harry Potter? Vet faktiskt inte om jag har gett någon annan bok 5/5 sedan jag införde betygssystem på bloggen. Kan hinta om att All the Bright Places nog inte kommer hamna långt ifrån i alla fall. 

3. Your favorite book covers at the moment?
Pocketversionen Modernista ger ut av Cinder. Eftersom jag inte läst serien än och är så fascinerad av omslaget funderar jag på att köpa hem den här snart. 
 
 
4. Two character from different books that would make a perfect couple?
Åh, jag vet faktiskt inte om jag vill blanda ihop olika bokvärldar. Eller? Finns säkert massor av karaktärer som skulle bli perfekta par. 

5. Your favorite book series? Try to choose just ONE series!
Harry Potter. Men om Harry Potter inte gills säger jag nog The Hunger Games, främst för att jag bölade så galet mycket till sista boken. 

6. Your favorite stand alone?
Av de jag läst på senaste tiden är det nog Sohpies historia av Jojo Moyes eller All the Bright Places av Jennifer Niven. Och nej jag är inte helt färdig med den sistnämnda men tänker räkna med den ändå. 

7. A book that you thought you'd love, but you didn't?
Wuthering Heights! 

8. If you could hang out with a fictional character, who would you choose?
Just idag skulle jag gärna hänga med Ron Weasly. Eller Violet Markey från All the Bright Places. 
 
9. Your favorite genre?
Fantasy är den genren jag alltid återkommer till så tror det är min absoluta favorit. Så länge de är relativt karaktärdrivna och inte glömmer relationer. 
 
10. Have you ever read a book that totally blew your mind? Which book?
All the Bright Places (förlåt för mitt tjat men den har ockuperat min hjärna så mycket de senaste dagarna) blowar my mind ganska mycket för tillfället antar jag. The Hunger Games (eller rättare sagt Mockingjay) blew my mind på det sättet att jag aldrig hade trott att jag var kapabel att gråta så mycket till en bok. 
 
11. How many books do you want to read this year?
Jag har absolut inget nummer på böcker jag vill läsa, utan jag vill läsa så många böcker som möjligt - så länge det känns kul och jag fortfarande njuter av läsningen. 
 
Tusen tack för frågorna! Det känns som att den här taggen/awarden har vandrat runt på ganska många bloggar redan så jag kommer vara tråkig och inte nominera någon. (Om det inte är någon som vill bli taggad men inte blivit det, säg till i så fall så kommer jag på några frågor!) 

Kommentarer
Postat av: Bokprinsessorna

Vi har inte blivit taggade :(

Svar: Nej men det är sant, har ju inte sett något sånt inlägg hos er! Ska försöka lösa det :D
Hanna Selin

2015-04-23 @ 21:23:54
URL: http://bokprinsessorna.wordpress.com
Postat av: Anna - Bokbabblaren

Åh vad roligt med en till som följer Heartland! Det var en av mina favoritserier när jag var ung, så blev jätteglad när jag upptäckte tv-serien. :D Och ja, huuur awesome hade det inte varit med Harry Potter i sju säsonger som följer böckerna exakt? Har drömt om det så många gånger... Hade varit sjukt nice alltså. <3

Svar: Älskade verkligen böckerna och tv-serien är så himla mysig också! Och alltså, jaaaa, drömmen!
Hanna Selin

2015-04-23 @ 21:25:14
URL: http://bokbabblaren.blogspot.se
Postat av: Cilia

Kul att läsa dina svar :)
"Cinder" är riktigt bra så den tycker jag absolut att du bör läsa snart!

2015-04-27 @ 15:37:03
URL: http://ciliaskultur.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo