Minirecensioner

Titel: Falling Kingdoms
Författare: Morgan Rhodes
Serie: Falling Kingdoms #1
Utgivningsår: 2012
 
Falling Kingdoms utspelar sig i en fantasyvärld, där vi får följa karaktärer i tre olika riken. Maktspel, intriger, magi och såklart relationsdraman karaktärerna emellan. 
 
Jag tyckte att handlingen, karaktärerna och världsuppbyggnaden bådade gott för en intressant fantasyupplevelse och hade därför relativt höga förväntningar på boken. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att höga förväntningar sällan leder till något bra för jag blev mycket riktigt en aning besviken på boken. Potential finns och jag gillar många element men någonstans blev handlingen lite för tafatt och karaktärerna lite för platta. Kanske var det författarens skrivstil som gjorde att det inte gick hela vägen för mig. Det hela kändes helt enkelt lite löjligt här och då och jag kunde inte ta allt som hände på allvar. Väldigt tråkigt eftersom jag var sugen på en riktigt spännande fantasybok. 
 
Betyg: 3/5
 

Titel: Odinsbarn
Författare: Siri Pettersen
Serie: Korpringarna #1
Utgivningsår: 2015
 
Odinsbarn är den norska fantasyboken som det har talats mycket om i år. Efter stor nyfikenhet har jag nu läst den. För det första är det jättespännande att läsa om den här världsuppbyggnaden som skiljer sig mycket från den i exempelvis amerikanska böcker. Det ger en unik touch till handlingen och gör att boken sticker ut på flera positiva sätt.
 
Jag har generellt sett ingenting emot långa böcker men den här tyckte jag faktiskt kunde ha kortats ner ganska mycket. Flera gånger trodde jag att handlingen var på väg att avrundas men så drog allt igång igen när jag redan börjat avsluta boken för mig själv i huvudet. Måste också säga att jag tycker det är synd att huvudpersonen Hirka är så ung, men det är nog bara en personlig preferens. Allt som allt en spännande läsning men kanske lite utdraget på sina ställen. 
 
Betyg: 4/5
 

Titel: Paper Towns
Författare: John Green
Utgivningsår: 2008
 
Några dagar innan filmen hade premiär tog jag mig an att läsa Paper Towns. Nu i efterhand har jag lite svårt att skilja på vad som var film och vad som var bok, men ska försöka. Jag älskar Quentin som karaktär men hade svårt för Margo. Kanske är det det som är lite poängen? Att han jagar en bild av en fantastisk och mystisk tjej, som egentligen visar sig vara mänsklig och inte så perfekt som han trodde? Det jag gillar mest är helt klart stämningen i boken, eftersom handlingen och jakten på Margo inte intresserar mig jättemycket. Väldigt fint koncept och för övrigt superhärlig filmatisering! Tyckte att boken var aningen mörkare än filmen dock. Det var några saker (relaterade till självmord, mannen som de hittade som barn och Margo) som saknades i filmen som jag tyckte var bland det bästa med boken.
 
Betyg: 3,5/5

Månadssammanfattning: Augusti + September

Jag är så ledsen att jag helt tappade koll på böckerna jag läste i slutet av sommaren/början av hösten. Fram tills dess hade jag stenkoll hela året. Så mest för min egen skull (och för att jag flyr från tentaplugg) tänkte jag försöka sammanställa en lista över de böcker jag ändå har läst sedan den senaste måndassammanfattningen. Nu när jag tänker efter är det bara augusti och september? Lämnar oktober än så länge. Åh, vad jag har lyckats förvirra mig själv. 
 
Lästa böcker:
City of Bones - Cassandra Clare (omläsning)
Det handlar om dig - Sandra Beijer
The Hunger Games - Suzanne Collins (omläsning) 
The Last Letter From Your Lover - Jojo Moyes
A Court of Thorns and Roses - Sarah J. Maas
Roms Portar - Conn Iggulden
Huset Longbourn - Jo Baker
 
Bästa bok: Eftersom jag inte räknar med några omläsningar blev "månadens" bästa bok självklar. Jag har tyckt jättemycket om alla böcker jag läst av Jojo Moyes men det här är en av de allra bästa. 
 
 
Ja. Det här är då antagligen vad jag har läst i augusti, eventuellt september. Har fört in det i mitt statistikdokument och plötsligt känns allt lite mer strukturerat. Planen blir väl att försöka slänga upp några minirecensioner med tankar om de här böckerna. Det kan vara roligt för min egen del att åtminstone få några ord skrivna. 

I'm alive

Här har det visst inte hänt mycket sedan i somras. I läsväg har jag helt tappat uppfattning om vilka böcker jag har läst och planen att föra statistik över årets läsning har nog kraschat. Läst har jag gjort men inte i den utsträckning jag skulle ha önskat. 
 
Däremot har jag solsemestrat, börjat intensiva termin fyra på min utbildning, sagt några hejdån, återförenats med fina vänner, flyttat och försökt ordna upp min vardag. Idag har jag också, för första gången på minst ett par månader, varit inne på några bokbloggar och kikat. När jag återvänder till min blogg är oklart men era bloggar släpper jag nog inte än på ett tag. RSS 2.0