Top Ten Tuesday - Ten Books You Recently Added To Your To-Be-Read List

 
Tisdag och dags för Top Ten Tuesday som ordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Veckans ämne lyder såhär: Ten Books You Recently Added To Your To-Be-Read List. Egentligen består min riktiga TBR-lista av böcker som jag äger men tänker att jag tar med de böcker som jag mer eller mindre nyligen lagt till på min önskelista på Adlibris istället. Utan innebördes ordning.
 
1. The Assassin's Blade av Sarah J. Maas
 
 
2. Falling Kingdoms av Morgan Rhodes
 
 
3. Code Name Verity av Elisabeth Wein
 
 
4. Odinsbarn av Siri Pettersen
  
 
5. En man som heter Ove av Fredrik Backman
 
 
 
6. Britt-Marie var här av Fredrik Backman
 
 
7. Crimson Bound av Rosamund Hodge
 
 
8. The Raven Boys - Maggie Stiefvater
 
 
9. Red Rising - Pierce Brown
 
 
10. A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas
 

Serieavslut/Serietips: Hart of Dixie

Handling: Läkaren Zoe Hart flyttar från New York till Bluebell, Alabama, för att ta över en läkarmottagning. Hon ställer sig från början väldigt skeptisk till den lilla orten med dess knasiga, utmärkande och på olika sätt charmiga invånare. 
 
Skådespelare: Rachel Bilson, Wilson Bethel, Jaime King, Cress Williams, Scott Porter, Tim Matheson, Kaitlyn Black mfl. 
 
År: 2011 - 2015?
 
Det är ännu inte officiellt men allt lutar mot att Hart of Dixie inte får någon mer säsong. Jag har inte riktigt ord som kan förklara min kärlek till den här tv-serien men kände ändå att jag behöver skriva några rader här. Hart of Dixie är en fantastiskt mysig, rolig och härlig serie och jag kommer verkligen att sakna den. Det positiva med det här är att serien fick ett ordentligt slut. 
 
Så, ja, den här serien är antagligen slut, men jag tänkte ändå tipsa om den. Om ni inte ännu har sett den har ni hela fyra supermysiga säsonger framför er. Serien innehåller en stor dos humor, romantik, knäppa men fantastiska karaktärer, massor av småstadscharm, sydstatsdialekt och så himla mycket härligheter. Jag önskar att jag kunde se om allting för första gången. Om ni inte har testat Hart of Dixie - gör det. Rekommenderar serien så himla varmt. Lovar att man blir glad av den! Om ni som jag har följt den från början till slut får vi trösta varandra med att vi kan se om allt ändå och bli förälskade i Bluebell och dess karaktärer igen. 
 
Avslutar med lite kärlek till karaktärerna: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film: Insurgent

 
I fredags var jag och såg filmatiseringen av Insurgent. Det var ganska länge sedan jag läste boken vilket jag tror var en fördel. Ni vet hur man annars sitter där och jämför bok och film annars utan att kunna tänka på något annars. Klart att jag jämförde lite ändå men det gav mig större möjlighet att fokusera enbart på filmen. 
 
Först och främst måste jag säga att precis som i Divergent är skådespelarna fantastiska. Jag är så himla glad att Kate Winslet är med för hon är helt underbar och gör verkligen rollen som Jeanine jättebra. Den mest intressanta karaktären tycker jag var Peter, precis som i boken. Gillar hur han framställs i filmen också. 
 
Generellt tyckte jag att filmatiseringen var lyckad. Det fanns en del ändringar från boken men till stor del kan jag förstå dem. Det som gör att det faller lite för mig är att jag tycker mig se en del luckor i världsuppbyggnaden och handlingen. Minns inte att jag såg det så tydligt i andra boken men när jag såg filmen kom många av mina tankar om tredje boken tillbaka. Det är tyvärr inte så positivt för Allegiant och jag passade inte alls ihop särskilt bra. Logiken brister för mycket för mig där och meningen med de två första delarna känns mer eller mindre tillintetgjord. Jag önskar nästan att det inte skulle komma en till film nu, men får hoppas på att de gör det bra. Kan nog inte bli annat än positivt överraskad med tanke på hur låga förväntningar jag har. RSS 2.0