Nya böcker i jul

Även detta år hade jag turen att få några hårda paket under granen. Här är alla böcker jag fick, förutom en som jag ska försöka visa lite senare. 
 
  
Stora boken om psykologi - Den här boken har jag drömt om hur länge som helst och nu är den äntligen min! I likadana utgåvor finns även böcker om filosofi, religion, politik etc. 
 
Franska 1 - Jag läste två steg i franska på gymnasiet men det känns som att jag glömt allt. Därför önskade jag mig en steg 1-bok för vuxna, så jag kan repetera och komma ikapp. 
 
 
Harry Potter und der Feuerkelch - Fjärde Harry Potter-boken på tyska. Ja, jag gillar språk. Jag har läst de tre första böckerna i serien på tyska och måste säga att det är ett perfekt sätt att utveckla och repetera språkkunskaperna på. Eftersom jag kan handlingen så gott som utantill och har läst böckerna på svenska och engelska förut hänger jag med fast det finns många främmande ord.
 
Allegiant - Äntligen. Allegiant är den bok jag läser för tillfället och besviken är jag inte!

 
Let it snow - Det här var den enda boken jag inte önskade mig. Min syster känner mig bra! Den ska bli hur mysig som helst att läsa.
 
 
(Tyska böcker är så konstiga med ryggarna upp och ned.)

Filmrecension: Anna Karenina

 
Handling: Set in late-19th-century Russia high-society, the aristocrat Anna Karenina enters into a life-changing affair with the affluent Count Vronsky. (ImdbBaserad på Leo Tolstoys roman vid samma namn och regisserad av Joe Wright. 
 
Skådespelare: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson mfl.
 
År: 2012
 
Min åsikt: I min förälskelseläsning av Anna Karenina kunde jag inte låta bli att se filmen innan jag läst klart boken. Så med ganska höga förväntningar la jag mig till rätta i soffan igår, med glögg, sällskap och Anna Karenina i tv-rutan. 
 
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta, gråta eller bara vara glad över filmatiseringen. Vad jag inte hade en aning om var att berättelsen var filmad som en pjäs, och allt mer eller mindre utspelar sig på en teaterscen. I vissa stunder var det inget man tänkte på eller märkte av, men ibland gjorde det mig vansinnigt irriterad. 
 
Joe Wrights och Keira Knightleys tidigare samarbeten (Pride and Prejudice/Stolthet och Fördom och Atonement/Försoning) har jag älskat, så kanske var det därför jag blev en aning besviken. Skådespelarinsatserna gillar jag verkligen och handlingen i sig föll mig som väntat i smaken. Den ryska miljön är också intressant, även om den tyvärr försummades på grund av hur filmen var inspelad. 
 
Trots att jag inte låter överförtjust så var det värt att se filmen. Om man inte orkar sig på Tolstoys tegelsten kan filmen vara ett bra alternativ även om jag personligen, efter att ha läst ca 200 sidor, hittills tycker mer om boken. Men så är det väl alltid? 

Läser just nu

 
Här sitter jag, ofräsch och i pyjamas, och läser Tolstoys Anna Karenina. Det gick lite segt där med läsningen trots allt men nu har The Hunger Games lästs om och Hemlös avslutats. Då jag befann mig ungefär en mil ifrån mina kära bokhyllor fick jag ta vad jag hade till hands - Anna Karenina. 
 
141 av 963 sidor med krångliga ryska namn är avklarade och jag har kommit på mig själv med att vara lite småkär. Förhoppningsvis håller det några hundra sidor till! RSS 2.0