Nytt inför sommaren

 
Jag passade på att beställa lite böcker från Adlibris pocketrea och nu har de hittat hem till mig. Lite olika typer av böcker men jag har varit nyfiken på alla ganska länge så det ska bli roligt. Innan jag börjar läsa dem ska jag dock avsluta Harry Potter and the Chamber of Secrets. Nej, inte heller i år kunde jag hålla mig från en omläsning av Harry Potter. Men det är så det ska vara. 

Minirecensioner

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
 
Livet efter dig är en otroligt vacker bok som jag är så glad att jag läste. Den är sorglig men ändå hoppfull, vilket gör att det inte blir så jobbigt att läsa ändå. Den får en att tänka. 
 
Boken handlar om Lou, som bor i en brittisk småstad, och börjar arbeta som assistent åt en man som nyligen blivit rullstolsbunden. Jag vill inte säga så mycket mer än att det även handlar om kärlek och vad som gör livet värt att leva. Etiska dilemman, karaktärer som är annorlunda mot de karaktärer jag brukar läsa om och en handling som jag inte kommer glömma i första taget.
 
Rekommenderas starkt! Läs, läs, läs!
 

Titel: Slammed
Författare: Colleen Hoover
 
Det här är den andra boken jag läst i genren New Adult (tidigare Easy av Tammara Webber)och jag kunde därför inte låta bli at jämföra böckerna lite med varandra. Den här tycker jag var bättre. Det är kul med poesiinslaget även om jag inte köper det helt (tycker att alla har väldigt liknande röster). Romantiken var intressant ett tag men sedan tycker jag att det blev lite tamt. (Var är det heta sexet jag blev lovad när jag läste om den här genren?) 
 
Boken tar en vändning som jag inte hade väntat mig. Den handlar även om förlust, sorg och att förlora en förälder. Plus för att ämnet tas upp, men jag tycker det görs lite för lätt. Kanske är det helt enkelt för att boken är för lättläst helt enkelt - jag behöver mer för att bli riktigt berörd. 
 
Sammanfattningsvis en bra bok, men jag kommer inte köpa fortsättningen. 
 

Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasollprotektoratet #3
 
Den här serien är riktigt mysig, vilket även den här boken är. Miljön har skiftat från England till Italien nu och det är kul, men det var något som gjorde att jag inte fastnade helt. Jag gillar verkligen idén och steampunkvärlden och karaktärerna, men jag tror det är handlingen som gör att det går segt. Tyvärr.
 
Det var längesedan jag läste Hemlös så jag minns inte helt vad jag tyckte då. Nu i efterhand har jag inte något vidare sug efter att läsa uppföljaren så det finns stor chans att jag nöjer mig med det här slutet istället för att läsa vidare. 
 
 
 
 
 

Veckans serietips: Downton Abbey

Handling: Downton Abbey är ett brittisk konstymdrama som utspelar sig innan, under och efter första världskriget. Man får följa familjen Crawley och deras tjänstefolk när det kommer till familj, kärlek, sorg och mycket mer. 
 
Skådespelare: Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Michelle Dockery, Ed Speelers mfl.
 
År: 2010 - 
 
Min åsikt: Jag tycker att Downton Abbey är ett helt fantastiskt konstymdrama och jag rekommenderar det till alla, vare sig man är ett fan av genren innan eller inte. Det är en fascinerande tid att få se på tv-rutan, speciellt när det hela tiden relaterar till verkliga historiska händelser som Titanic och första världskriget. Skådespelarna är fantastiska och om man som jag gillar att ha kärlekspar att hoppas på så finns det både glädjefyllda och tårdrypande stunder. RSS 2.0