Divergent - Featurette

 
Det känns som att det har blivit mycket Divergent på sistone men så blir det väl när det händer grejer. Jag såg nyss den här featuretten på Imdb, där skådespelarna pratar om filmen, factions/falanger och det dystopiska samhället. Man får även se en del klipp från filmen och jag måste säga att det ser fantastiskt ut. Jag blir bara mer och mer förväntansfull!

Recension: The Fault in our Stars

 Titel: The Fault in our Stars
 Författare: John Green
 Utgivningsår: 2013
 Förlag: Penguin Books
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det känns som att jag är sist i världen med att läsa The Fault in our Stars, även om jag mycket väl vet att jag inte är det. Kanske känns det så för att jag har velat läsa den så länge. Nu när filmatiseringen är igång kändes det ännu mer lockande.
 
När jag öppnade The Fault in our Stars visste jag inte mycket mer än att den hade med cancer att göra och att två karaktärer hette Hazel och Augustus. Jag är glad över att jag inte visste mer, så om det är så att ni inte har läst The Fault in our Stars än tänker jag inte avsöja mer av handlingen. 
 
När jag började läsa tror jag att det kan vara så att jag undermedvetet hade för höga förväntningar. Jag hade hört så himla bra saker om boken innan, om folk som gråtit och skrattat och gråtit lite till. Jag grät inte och jag skrattade inte. Det säger dock inte särskilt mycket, för det är sällan jag visar såna känslor till böcker.
 
Faktum är att jag tyckte väldigt mycket om boken, även om jag gärna hade överraskat mig själv med några tårar. Det är en väldigt, väldigt vacker och sorglig historia som John Green har skildrat och på samma gång har han lyckats blanda in ett perfekt inslag av humor. Det här är absolut en bok jag kan tänka mig att läsa igen och jag har blivit ännu mer nyfiken på andra verk av John Green. 

Omläsning: Divergent

 Titel: Divergent
 Författare: Veronica Roth
 Serie: Divergent #1
 Utgivningsår: 2011
 Förlag: Harper Collins
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni vet hur det är när man läser en riktigt spännande bok första gången, eller hur? Hur man sitter på nålar, helt inne i boken, och sidnumren bara flyger iväg utan att man inser hur mycket man läst. Så var det för mig första gången jag läste Divergent av Veronica Roth. Jag läste timmar i streck och på kvällen hade jag svårt att lägga ifrån mig boken. 
 
Jag älskade boken, men det fanns några saker jag störde mig på. Världsuppbyggnaden, som ju är väldigt viktigt i en dystopi, övertygade mig inte helt. 
 
Nu, efter att ha läst uppföljaren Insurgent och därefter hunnit läsa om Divergent några gånger, är jag fortfarande lika kär i boken och har dessutom kunnat lägga kritikerglasögonen åt sidan. Det finns inget som går upp emot den första läsningens spänning men att fullt kunna njuta av historien utan att leta efter fel är underbart det också. RSS 2.0