Omläsning: City of Bones

 Titel: City of Bones
 Författare: Cassandra Clare
 Serie: The Mortal Instruments #1
 Utgivningsår: 2008
 Förlag: Simon and Schuster
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha sett The Mortal Instruments: City of Bones på bio blev jag jättesugen på att läsa om böckerna. Först hade jag tänkt låta min syster låna boken men jag kunde inte riktigt hålla mig ifrån den så riktigt så blev det inte. 
 
Filmen färskade upp mitt minne om vad som hände i boken, men det var ändå mycket som jag hade glömt och som överraskade mig vid omläsningen. Det var saker som jag trodde hände i City of Bones, men som i själva verket inte inträffar förrän i kommande böcker. 
 
Jag tycker verkligen om att läsa om böcker, speciellt stora favoriter, men även om jag tyckte jättemycket om City of Bones även denna gång så blev jag inte lika euforisk som första gången jag läste boken. Karaktärerna, som jag tycker är bland det bästa med serien, kändes ännu mer stereotypiska och jag tyckte till och med att Jace var en aning irriterande med sin arrogans ibland. 
 
Trots det hyser jag en stark kärlek för den här serien och Cassandra Clare! 

Läser just nu

 
Och än så länge gillar jag den. Historien har inte gripit mig helt än men den har definitivt potential. Det som gör att jag känner mig så positiv är språket, som ibland är så där lagom som det måste vara för att det inte ska kännas för pretentiöst och ibland så där vackert och träffsäkert att jag måste läsa om stycken flera gånger. 
 
Något jag ser fram emot är att titta på filmen efter att boken är utläst. Jag har sparat den just för att jag vill läsa boken först. 

Englandsbesök

Så jag startar en blogg och sen hittar jag ursäkter till att inte uppdatera den. Bra Hanna, bra! Det är lite så det känns nästan.
 
Jag har fått besök från mitt saknade England där jag tillbringade förra året och kommer därför antagligen inte att prioritera blogg eller läsning särskilt mycket. Så medan jag kramas och myser i en och en halv vecka kan det bli lite tomt här. Så då vet ni det, ni som har hittat hit. 
 
 RSS 2.0