Snabbare än någonsin förut

Jag sitter just nu och försöker komma på saker som är vettigare att göra än att tentaplugga. Kom då på att jag för tillfället har tre (eventuellt fyra) sinnesstämningar/modus/delar som min vardag till största delen uppbyggt av nu för tiden. De förklarar även varför det verkar ta mig veckor eller månader att läsa ut böcker som det i somras hade tagit några dagar att läsa ut. 
 
1. Där jag befinner mig nu. Tentapluggande vid mitt överfulla skrivbord med skrivkramp. Givetvis iklädd min stora supervarma Pippitröja och tjockstrumpor. Det känns som att jag har dumpat alla kläder i min garderob mitt på golvet och det finns ett antal för många Ben & Jerry-kartonger i min soptunna. Smink? Duscha? Vad är det? Blir nästan förvånad då jag ser levande människor. När det här moduset inte är lika extremt springer jag på föreläsningar hit och dit, då ren och med hela kläder och gläds över att känna att jag har ett liv igen.

2. Några kvällar eller eftermiddagar i veckan då jag försöker ta mig till de roligaste passen på gymmet. Försöker förbättra koordinationsförmågan på olika Steppass, blir förälskad i coola ledare för att jag vill vara som dem, myser under avslappningen på Bodybalance och försöker göra mitt bästa fast svetten rinner. Går nästan alltid på pass med fina vänner eller är nära på att krocka med klasskompisar i korridorerna. 
 
3. Myser, dricker vin och fuldansar med mina fina. Klär ut mig till Hermione med Harry och Ron på var sida. Dansar tills vi inte vet vad klockan är längre, skrattar och kramas och återstrålar sedan för megamys flera dagar i veckan. Ser på dåliga tv-program tillsammans, pratar om spännande nya saker och sånt som vi redan pratat om tusen gånger. Säger till varandra att vi är fina och bra som vi är och går fram och kramar den som ser lite trött ut. Lutar huvudet mot en axel under en föreläsning och det finns nån där som stryker en över håret och fyller en med ny energi.
 
Och så fortsätter det. Skulle eventuellt kunna ha med en 4 där jag däckar i sängen, utmattad mentalt och fysiskt, eller tittar på några avsnitt för mycket av en serie som inte kräver för mycket tankekapacitet. Sånt som är bra när man inte riktigt hinner med att tänka ibland. 

Språk + Love who loves you back

Jag har två saker jag vill dela med mig av idag. 
 
1. Kursen jag läser för tillfället är kognitiv psykologi och idag har vi bland annat haft föreläsning om språk. De flesta såg att vara på väg att somna men jag tyckte att det var galet intressant. Det fick mig nästan att fundera på om jag inte borde läsa ett program med mer lingvistik. Föreläsaren var en psykolingvist (låter asballt, eller hur?) och berättade om genetiska grammatiska strukturer som går att finna i alla språk i hela världen. Jag kände mig kritisk till en del saker hon sa och såg lite hål här och där, men det är säkert för att inte allt kan tas upp under två föreläsningar. Riktigt kul var det i alla fall och jag ser fram emot att höra mer imorgon! 
 
2. Imorgon släpps Tokio Hotels nya album. Min inre fangirl som har varit gömd under ganska många år börjar sakta men säkert komma fram mer och mer. Här är deras nya singel! Sexig, men jag tycker den klarar av det utan att vara trashy.
 RSS 2.0