Filmrecension: Anna Karenina

 
Handling: Set in late-19th-century Russia high-society, the aristocrat Anna Karenina enters into a life-changing affair with the affluent Count Vronsky. (ImdbBaserad på Leo Tolstoys roman vid samma namn och regisserad av Joe Wright. 
 
Skådespelare: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson mfl.
 
År: 2012
 
Min åsikt: I min förälskelseläsning av Anna Karenina kunde jag inte låta bli att se filmen innan jag läst klart boken. Så med ganska höga förväntningar la jag mig till rätta i soffan igår, med glögg, sällskap och Anna Karenina i tv-rutan. 
 
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta, gråta eller bara vara glad över filmatiseringen. Vad jag inte hade en aning om var att berättelsen var filmad som en pjäs, och allt mer eller mindre utspelar sig på en teaterscen. I vissa stunder var det inget man tänkte på eller märkte av, men ibland gjorde det mig vansinnigt irriterad. 
 
Joe Wrights och Keira Knightleys tidigare samarbeten (Pride and Prejudice/Stolthet och Fördom och Atonement/Försoning) har jag älskat, så kanske var det därför jag blev en aning besviken. Skådespelarinsatserna gillar jag verkligen och handlingen i sig föll mig som väntat i smaken. Den ryska miljön är också intressant, även om den tyvärr försummades på grund av hur filmen var inspelad. 
 
Trots att jag inte låter överförtjust så var det värt att se filmen. Om man inte orkar sig på Tolstoys tegelsten kan filmen vara ett bra alternativ även om jag personligen, efter att ha läst ca 200 sidor, hittills tycker mer om boken. Men så är det väl alltid? 

Kommentarer
Postat av: Cilia

Jag har varken läst boken eller sett filmen, men jag brukar älska klassiker så jag borde kanske plocka upp den snart :)

2014-02-03 @ 15:10:23
URL: http://ciliaskultur.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo