Serietips: Orphan Black

Handling: En kväll ser Sarah Manning en kvinna begå självmord genom att hoppa framför ett tåg. Det läskiga är att kvinnan ser precis ut som hon själv. Inom kort är Sarah inblandad i något mer komplicerat än hon någonsin anat. (Imdb)
 
Skådespelare: Tatiana Maslany, Dylan Bruce, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Ari Millen mfl. 
 
År: 2013 - 
 
Just nu är det utan tvekan Game of Thrones och Orphan Black som är veckans höjdpunkter när det kommer till tvserier. Orphan Black är för mig en relativt ny seriebesatthet (började titta i vintras) så efter att ha maratontittat på de två första säsongerna följer jag nu serien veckovis. Jag sitter alltid som på nålar under avsnitten och speciellt då när jag hade flera avsnitt att se i rad var jag hur spänd som helst. Orphan Black är verkligen en av de bästa och mest spännande serier jag har sett. Den alltid oförutsägbara handlingen gör såklart sitt men serien vore ingenting utan Tatiana Maslany. Det är obeskrivligt hur bra hon inte bara spelar en roll, utan flera. Det är något man måste se för att fullt förstå, men jag kan säga att hon är helt otrolig. 

Precis som jag inte har ord nog att beskriva Tatiana Maslanys fantastiska insats kan jag inte uttrycka hur mycket jag rekommenderar den här serien. Är det någon här som också följer den? Om inte tycker jag verkligen att ni ska överväga att ge den en chans. 

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Håller med om att den är himla bra och spännande! Tatiana är otrolig, vilket jobb hon gör. Framförallt i scener med flera kloner eller i situationer som när Sarah låtsas vara Rachel. Det är märks så tydligt att det är Tatiana som Sarah som Rachel och inte Tatiana som Rachel om du fattar :)

Men jag är lite halvskeptisk till införandet de manliga klonerna än så länge. Har dock bara sett två avsnitt av nya säsongen hittills så ska ge det lite mer tid.

Svar: Eller hur, det är helt galen hur bra hon är i de situationerna. Som du säger är det ändå så tydligt vem det är hon spelar (även om denne spelar nån annan).
Jag gillar de manliga klonerna och jag gillar skådespelaren Ari Millen, men jag tycker nog att de slängde in för många av dem på en gång. Eftersom de inte har gjort lika stora utseendeskillnader mellan dem som med de kvinnliga klonerna blir det svårare att skilja på dem innan man lärt känna dem och aningen förvirrande. Så tycker kanske att de skulle ha introducerat en i taget eller på något sätt underlätta både för tittarna och skådespelaren.
Hanna Selin

2015-05-14 @ 23:01:25
URL: http://bookbumblebee.blogspot.se
Postat av: Anna / Sagan om Sagorna

Gud, jag sträckkollade hela säsong två och de typ två eller tre första avsnitten av säsong tre i söndags, men jag gillade det inte alls lika mycket som första säsongen... Men håller verkligen med om Maslany! Tänker att det också måste vara asroligt att spela den här rollen (om en är into sånt förstås, personligen gillar jag ju inte att spela teater... men ändå) :)

Svar: Håller med om att det var första säsongen som verkligen fängslade en! Och ja, det måste vara en fantastisk roll för en skådespelare verkligen!
Hanna Selin

2015-05-15 @ 00:09:31
URL: http://www.saganomsagorna.se
Postat av: Beate

Jag har sett första säsongen och den är helt amazing! Tatiana är den skickligaste skådespelaren jag någonsin sett! Måste fortsätta serien...
SV: Åh gud vad roligt!! :D Så himla glad jag blir när du säger att du blev inspirerad, det är en sådan fin komplimang <3 Och bra att det är någon annan än jag som är kär i fina pennor! ;)

2015-05-15 @ 18:49:42
URL: http://bokbeate.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo