Minirecensioner

Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
 
OMLÄSNING
 
I slutet av sommaren på ett ungefär läste jag om City of Bones. Ärligt talat hade jag helt glömt bort att jag tänkt börja läsa om serien, så vi får se om jag tar tag i det igen eller låter det vara. Det bästa med omläsningar är att jag vet att jag kommer att läsa en bok som jag tycker om vilket gjorde det här så himla mysigt. Stabil omläsare som jag är tycker jag det är jättehärligt att återvända till en bekant berättelse. Det blir både nostalgiskt samtidigt som jag tycker mig se boken med lite andra ögon. 
 
Det spännande relaterat till den här serien nu är ju tv-serien som snart kommer ut, om jag inte misstar mig. Tyvärr har jag en känsla av att jag kan tycka att den är väldigt fånig men jag hoppas att jag kommer tycka om den ändå. 
 
Betyg: 4/5
 

Titel: Det handlar om dig
Författare: Sandra Beijer
 
Kärlek, tonår och tankar. Eftersom det var ett tag sedan jag läste boken kommer jag inte ihåg jättemycket om innehållet, men kommer ihåg en del av känslan jag hade när jag läste det. Fort gick det. Lättläst. Framåt. Inte så fort att intresset försvann, men så fort att det var härligt att se hur sidorna försvann. Boken är skriven i korta kapitel. Det är "jag" som berättar och det är "dig" det handlar om. Jag tycker om den romantiserande känslan som hänger över boken, trots att det som tas upp inte bara är lätt. Kanske är jag också lite skeptisk till romantiserandet av precis samma anledning. Jag tycker också om att huvudpersonen inte är perfekt, att misstag sker och lite haldåliga beslut tas. I och med skrivsättet känner jag inte att jag kom karaktärerna så nära som jag skulle ha önskat. Samtidigt som jag är glad att skrivsättet sticker ut. Rekommenderar helt klart boken för de som är nyfikna. 
 
3/5
 

Titel: The Last Letter from your Lover
Författare: Jojo Moyes
 
Alltså, Jojo Moyes. Vid det här laget är det väl ingen hemlighet hur fina berättelser hon kan skriva. The Last Letter from your Lover grep tag i mig totalt. Jag tycker om konceptet, jag tycker om karaktärerna, jag tycker om kärlekshistorien, jag tycker om att se könsrollerna som målas upp i tidsperspektiv, jag tycker om hur lätt det blir att ta till sig och problematisera, jag tycker om breven, jag tycker om allt. Eller älskar snarare. Och lite ledsen blev jag alltid vid flertal tillfällen. Ville aldrig att boken skulle ta slut. Det blev en väldigt massa babbel här och jag vet knappt vad jag säger. Det jag vill få fram är nog att jag tyckte jättemycket om boken och mer än gärna rekommenderar den! 
 
Betyg: 4,5/5
 
 
 RSS 2.0