Från Oxford

 
Min favoritstad vore inte riktigt min favoritstad om det inte kryllade av bokhandlar överallt. Den här gången fick jag med mig böcker från The Last Bookshop, Waterstones och The Works. Om ni någon gång har vägarna förbi Oxford (egentligen oavsett var i England ni är) kan jag rekommendera dessa. 
 
The Last Bookshop
Förra året kostade en bok £2 så jag var lite (men ytterst lite) besviken över att de hade höjt priset till £3 styck. Besvikelsen varade inte länge för det är ju fortfarande väldigt billigt! Bokhandeln är liten och jättemysig och de har lite annorlunda böcker istället för bara de nya bestseller-böckerna.
 
Här köpte jag Motherland, som jag aldrig hört talas om innan. Den ska utspela sig under 1940-talet och handla om krig och kärlek. Mycket mer vet jag inte. 
 
 
Waterstones
Världens bästa bokkedja som går att hitta överallt (?) i England och är känd för sina många våningar fyllda av böcker. Paradiset! Jag brukar mest hänga på källarvåningen bland ungdomsböckerna och på första planet där det finns "vanlig" fiction, nytt och gammalt, blandat med klassiker. 
 
På Waterstones köpte jag tre böcker som jag kände till sen innan och en chansning. We were liars har jag hört mycket gott om och jag är ivrig att fortsätta läsa Maas serie så de var lätta att välja. Ville även ha en bok av Jojo Moyes för att se om jag gillar hennes andra böcker lika mycket som Livet efter dig, och valde Silver Bay utan större eftertanke. Boken som jag inte alls har koll på är The Mysterious Affair at Castaway House. Det lät som en bok med ett gammalt hus och många familjehemligheter och sånt brukar ju kunna bli bra. 
 
Här, efter 5 böcker, kände jag att det nog fick räcka. Stod och funderade på om jag skulle köpa Fangirl av Rainbow Rowell också men valde att lägga tillbaka den, vilket jag ångrar lite nu i efterhand. 
 
 
The Works
Sedan hade jag faktiskt inte tänkt köpa några fler böcker men en förmiddag då jag tog mig lite egentid att promenera runt i stan fick jag för mig att kika in på The Works bara för att. The Works har precis som The Last Bookshop väldigt billiga böcker men de har en hel drös med andra grejer också och saknar helt den mysiga bokkänslan. 
 
Jag hittade några böcker i serier som jag är lite nyfiken på men ingen där rätt del fanns. De jag kommer ihåg nu var Abbi Glines Vincent boys-serie och Julie Kagawas Blood of Eden. Så jag gjorde mig redo att lämna affären och fastnade då vid bordet vid ingången där de brukar ha box sets till väldigt bra pris. Och där fanns The Maze Runner-boxen, fyra böcker, för £10. Tyvärr inte i de fina omslagen (antar att de här är de brittiska?) men för det priset kunde jag bara inte låta bli. 
 
 
Att få hem böckerna gick oväntat problemfritt. Jag hade redan nästan nått maxtyngden för vad jag fick ha i bagaget men jag flyttade om på kläder och böcker lite och så löste det sig. Mission accomplished. Sen fick jag även med mig minion-trosor och en Gryffindor-tröja från Primark men det är en annan historia. RSS 2.0