Recension: Etthundra mil

Titel: Etthundra mil (Eng. The One Plus One)
Författare: Jojo Moyes
Utgivningsår: 2015 (2014)
 
Beskrivning från Adlibris:
Ensamstående tvåbarnsmamman Jess måste jobba dubbelt för att försörja familjen. IT-miljonären Ed har hamnat i en insiderhärva. Deras vägar korsas, och frågan är: kan de rädda varandra?
 
Omdöme:
Ännu en bok av Jojo Moyes läst och kärleken till författaren bara växer. Trots det är nog Etthundra mil en av de "mindre bra" böckerna jag läst av Moyes. Det är egentligen inget fel på boken, den hade bara inte en lika gripande och hjärtskärande historia som andra jag läst av henne. Så länge läsaren är beredd på och okej med det tycker jag inte att det gör något. 
 
Något som sticker ut med den här boken är att den visar skillnaderna i Storbritanniens klassamhälle så bra. Det finns en liknande känsla i de av Moyes böcker som jag läst, men de känns också väldigt olika varandra. Det här gillar jag verkligen. Miljön skiljer sig åt, även om historierna råkar utspela sig i samma stad. Även i Etthundra mil får vi träffa flera karaktärer som är lite udda, lite utstickande och åh så fina. Dessutom tycker jag det är fint att inte bara läsa ur de vuxnas perspektiv, utan även barnens. Olikheter i berättarrösterna tycker jag också görs väldigt snyggt. 
 
Inte den bästa av Moyes böcker, men definitivt läsvärd. Att läsa den gjorde mig bara ännu mer taggad på att läsa hennes andra böcker.
 
Betyg: 3,5/5

Kommentarer
Postat av: Bokmumriken

Jag tyckte mycket om den här men jag blev lite irriterad på Ed :-)

2015-07-29 @ 20:07:52
URL: http://bokmumriken.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo