Recension: Heir of Fire

Titel: Heir of Fire
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #3
Utgivningsår: 2014
 
Beskrivning från Goodreads:
Lost and broken, Celaena Sardothien’s only thought is to avenge the savage death of her dearest friend: as the King of Adarlan’s Assassin, she is bound to serve this tyrant, but he will pay for what he did. Any hope Celaena has of destroying the king lies in answers to be found in Wendlyn. Sacrificing his future, Chaol, the Captain of the King’s Guard, has sent Celaena there to protect her, but her darkest demons lay in that same place. If she can overcome them, she will be Adarlan’s biggest threat – and his own toughest enemy. 

While Celaena learns of her true destiny, and the eyes of Erilea are on Wendlyn, a brutal and beastly force is preparing to take to the skies. Will Celaena find the strength not only to win her own battles, but to fight a war that could pit her loyalties to her own people against those she has grown to love?
 
Omdöme: 
Fina, fina bok. Jag tror faktiskt det kan vara så att Heir of Fire är den bästa bok jag läst i år. Om inte den bästa, så den jag njöt mest av att läsa. Jag har varit så himla sugen på fantasy och att då läsa bok tre i den här serien passade utmärkt. Det är svårt att inte fastna mer och mer för varje bok. 
 
De största skillnaderna i den här boken jämfört med de tidigare är att Celaena byter miljö och att fler karaktärer introduceras och får egna berättarröster. Att läsa om vad som händer Celaena i Wendlyn är jättespännande och jag gillade att det handlade mycket om hennes karaktärsutveckling. Hon träffar också på några nya karaktärer, varav Rowan har blivit en stor favorit hos mig. Kan dock inte låta bli att sucka inombords över hur snygga alla personer i den här serien är. 
 
En annan karaktär som dyker upp är häxan Manon. Jag vet inte vad jag ska tycka om henne riktigt. Vissa kapitel om henne kände jag inget vidare för medan jag älskade andra. Det ska bli intressant att se hur hon vävs in i resten av handlingen sedan. Även Aedion är ny och honom gillar jag också. Något jag verkligen gillar är att Dorian och Chaol inte längre bara agerar som kärleksintressen. Deras karaktärer fortsätter istället att utvecklas och särskilt Dorian tycker jag det är spännande att följa. Det känns som att han kommer att spela en allt större roll eftersom. Han och Chaols bräckliga vänskap är ganska hjärtskärande att beskåda dock så jag hoppas verkligen att det händer saker där snart. 
 
Ja, det är helt klart värt att fortsätta läsa den här serien om man redan har börjat. Har man inte börjat men gillar fantasy och fängslande (och snygga...) karaktärer är det kanske dags att göra det. Böckerna är inte perfekta men de är fantastiskt underhållande och precis vad jag behövt för att få upp intresset för fantasy igen. Ser så mycket fram emot både fortsättningen av bokserien och att få följa Maas författarskap. 
 
Betyg: 4,5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo