Minirecensioner

Titel: Allegiant
Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent #3
  
Det var längesedan jag läste Allegiant, men det enkla sammanfattande ordet som dyker upp i mitt huvud är besvikelse. Tyvärr. Jag hade verkligen velat älska den här boken lika mycket som dess föregångare, men jag blev aldrig hänförd av avslöjandena som kom fram i den här avslutande delen. Jag hade väntat mig och hoppats på något mer, något annat. Jag kände aldrig något "Wow, är det det här som ligger bakom allt?" Jag blev mer ett "Jaha, så här var det visst." Plötsligt kändes händelserna som hänt i ettan och tvåan inte viktiga längre och jag ville verkligen känna att de hade en betydelse. 
 
Men slut på det dåliga nu - det är en jättefin och spännande serie som jag rekommenderar varmt till alla. Jag är inte missnöjd med själva avslutet egentligen - jag är missnöjd med hur det visade sig att den här framtidsvärlden var uppbyggd. 
 

 
Titel: Easy
Författare: Tammara Webber
 
Stort plus för att ungdomarna faktiskt inte är helgon som springer runt och räddar världen och aldrig dricker eller har sex. Men tyvärr hade jag lite för höga förväntningar även här eftersom jag hört så mycket bra om Easy
 
Det gick snabbt att läsa, jag ville veta vad som skulle hända, det var en fin kärlekshistoria och jag uppskattade att ämnet våldtäkt behandlades. Trots det blev det lite för mycket damsel in distress och knight in shining armor för min smak. Jag är jätteglad att våldtäkter togs upp, men jag berördes aldrig riktigt av det. 
 
Lite besviken alltså, men ändå en bra bok som jag verkligen tyckte om att läsa. 
 
 

 
Titel: De Skandalösa
Författare: Simona Ahrnstedt
 
Det är ett sånt nöje att öppna en bok av Simona Ahrnstedt och få försvinna in i hennes historiska värld. De Skandalösa är inget undantag fast den inte lyckades fånga mig på samma sätt som Överenskommelser och Betvingade. 
 
Magdalena var inte alltid den roligaste karaktären, men en stark och oberoende kvinna som man inte kan annat än beundra under den här tiden. Det som gör att jag inte tyckte lika mycket om denna som Simona Ahrnstedts tidigare böcker tror jag är för att historien kunde kännas lite för löjlig ibland. 
 
Med det sagt är Simona Ahrnstedt en författare som jag hyllar stort och utan tvekan tänker läsa i fortsättningen också! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo