Recension: Francesca

Titel: Francesca
Originaltitet: Saving Francesca
Författare: Melina Marchetta
Utgivningsår: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Francesca är den andra boken av Melina Marchetta som jag läser. Den första var Jellicoe Road som jag fortfarande inte är säker på vad jag tyckte om. Det gjorde att jag inte visste vad jag hade att vänta mig av den här. 
 
Och det är faktiskt så att jag inte riktigt vet vad jag tycker om Fransesca heller. Jag slukade den på min lediga tid (läste till och med vid frukosten fast jag började jobba klockan 7) så absolut tyckte jag om den. Hur mycket däremot är jag osäker på. 
 
Jag tycker jättemycket om Francesca som karaktär och hur hon kommer underfund med hur det är att vara just Francesca och att det är viktigt att inte alltid vända kappan efter vinden. Familjesituationen tar upp en hel del plats i boken, vilket jag gillar starkt. Delvis handlar det om hur det är att ha italienska rötter när man lever i Sydney men framför allt handlar det om hur mamman drabbas av depression och hur det påverkar resten av familjen. (Den blivande psykologen i mig älskade det här fast det är hemskt) 
 
Finfina karaktärer, bra story som behandlar familj, vänner, kärlek och tonårsproblem med ett lite större djup än många andra, men vad jag tror att jag saknar är miljön. Det utspelar sig ju i Sydney! Hur coolt som helst tycker jag. Men var är beskrivningarna om Sydney? Vad är specifikt för Sydney? Hur är det att bo i just Sydney? Jag vill ha mer av Sydney helt enkelt. Sedan tycker jag att en del saker går lite för fort fram och får för lite plats. Ett exempel är när de åker bort på läger i några dagar. Det hela beskrivs på några få sidor, men man skulle ha kunnat dra ut på det mycket mer. Jag hade jättegärna läst mer om tiden där. Lite mer krydda på kärleksintresset hade inte skadat heller. 
 
Trots några små klagomål var det väldigt kul att läsa den här boken. Handlingen och karaktärerna är väldigt bra, men jag hade gärna sett lite mer helt enkelt. Även om jag inte har blivit lika tagen av Marchetta som många andra är jag definitivt intresserad av att läsa mer av henne. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo