Film: Insurgent

 
I fredags var jag och såg filmatiseringen av Insurgent. Det var ganska länge sedan jag läste boken vilket jag tror var en fördel. Ni vet hur man annars sitter där och jämför bok och film annars utan att kunna tänka på något annars. Klart att jag jämförde lite ändå men det gav mig större möjlighet att fokusera enbart på filmen. 
 
Först och främst måste jag säga att precis som i Divergent är skådespelarna fantastiska. Jag är så himla glad att Kate Winslet är med för hon är helt underbar och gör verkligen rollen som Jeanine jättebra. Den mest intressanta karaktären tycker jag var Peter, precis som i boken. Gillar hur han framställs i filmen också. 
 
Generellt tyckte jag att filmatiseringen var lyckad. Det fanns en del ändringar från boken men till stor del kan jag förstå dem. Det som gör att det faller lite för mig är att jag tycker mig se en del luckor i världsuppbyggnaden och handlingen. Minns inte att jag såg det så tydligt i andra boken men när jag såg filmen kom många av mina tankar om tredje boken tillbaka. Det är tyvärr inte så positivt för Allegiant och jag passade inte alls ihop särskilt bra. Logiken brister för mycket för mig där och meningen med de två första delarna känns mer eller mindre tillintetgjord. Jag önskar nästan att det inte skulle komma en till film nu, men får hoppas på att de gör det bra. Kan nog inte bli annat än positivt överraskad med tanke på hur låga förväntningar jag har. 

Kommentarer
Postat av: Beate

Jag älskar verkligen Divergent men försöker att inte ha för höga förhoppningar om Insurgent... Har hört blandade grejen men jag ser ändå fram emot att se den :) Jag har förresten taggat dig på min blogg :D http://bokbeate.blogspot.se/2015/03/tagg-en-bokbloggares-hemliga-liv.html

2015-03-29 @ 11:57:42
URL: http://bokbeate.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo