Recension: Eleanor & Park

Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Org. utgivningsår: 2012
 
Beskrivning från Goodreads:
Two misfits.
One extraordinary love.

Eleanor... Red hair, wrong clothes. Standing behind him until he turns his head. Lying beside him until he wakes up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough...Eleanor.

Park... He knows she'll love a song before he plays it for her. He laughs at her jokes before she ever gets to the punch line. There's a place on his chest, just below his throat, that makes her want to keep promises...Park.

Set over the course of one school year, this is the story of two star-crossed sixteen-year-olds—smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try.
 
Omdöme:
Nackdelen med att läsa en så omtalad bok är att det är lätt att bli besviken, något som tyvärr inträffade i det här fallet. Jag tyckte om boken, det gjorde jag, men den lyckades inte nå upp till mina höga förväntningar. Om felet då ligger hos mig eller hos boken går att diskutera. 
 
Eleanor & Park är en jättefin historia, med två lite udda karaktärer i huvudrollerna. Inte för att de är så udda egentligen, men de är helt enkelt inte den typen som brukar få figurera som främsta karaktärer i en bok. Det är jättesynd för i det här fallet är det just det som gör så mycket. Eleanor ser inte ut som en tjej förväntas se ut och Park har inte samma amerikanska ursprung som de flesta andra i hans närhet har. Boken berättar inte bara en kärlekshistoria utan även om dessa två karaktärer och deras liv. Deras svårigheter och  begränsningar. Deras rädslor och tankar. 
 
Allt det här och mycket mer gillar jag jättemycket med boken. Någonstans i praktiken når det bara inte hela vägen fram till mig. Jag tycker om boken och skulle kunna tänka mig att rekommendera den till någon jag tror skulle gilla den, men själv tilltalar den mig inte så mycket som jag hade hoppats på. 
 
Betyg: 3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo