Top Ten Tuesday - Top 10 Books From My Childhood

 
Top Ten Tuesday ordnas varje vecka av The Broke and the Bookish. Veckans tema är Top 10 Books From My Childhood (Or teen years) That I Would Love To Revisit. Så kul men så svårt! Tar inte med Harry Potter av anledningen att jag har läst om de böckerna mååånga gånger sedan min barndom. Listan är utan innebördes ordning och hopklumpad som den är för enkelhetens skull. 
 
1. Klaraböckerna av Pia Hagmar. Älskade den här serien så himla mycket. Kunde relatera så mycket till Klara och hennes liv i Hallondalen och jag kände verkligen med henne i allt som hände i hennes liv. 
 
 
2. Percy Jackson av Rick Riordan. Hittade böckerna i mitt mellanstadiebibliotek och älskade dem genast. Blev aldrig av att jag läste alla dock så jag vill jättegärna återbesöka den världen snart. 
 
3. Lisen kan inte sova av Kaj och Per Bergman. Älskade den här knäppa lilla boken när jag var riktigt liten och kommer nog aldrig glömma den helt. 
 
 
 
4. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Minns hur jag satt och läste pappas gamla exemplar av Bröderna Lejonhjärta om och om igen. Sidorna ramlade ur här och där och framsidan satt löst men åh vad jag älskade den här historien. 
 
5. Alla andra hästböcker jag läste och älskade - Stallkompisar, Wendy, Polluxböckerna, Enhörningens dal, Rivaler om Riku, Tävlingsryttarna, Ryttarskolan, King of Sunset, Heartland etc. 
 
 
Önskar att utbudet inte var så uselt när det gäller hästböcker för läsare som är över typ 12 år. Fler tv-serier skulle verkligen må bra av lite stallmiljö också. Stallkompisar (The Saddle Club) gick på tv när jag var barn och även Heartland sänds som tv-serie. Heartland kan jag verkligen rekommendera, även för de som inte gillar hästar så värst mycket. Wildfire är en annan tv-serie som utspelar sig mycket i stallmiljöer och innehåller mycket intriger och relationsdraman. Om någon annan har tips gällande liknande serier är de varmt välkomna! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo