Recension: One Day

Titel: En Dag (Eng. One Day)
Författare: David Nicholls
Utgivningsår: 2009
 
Beskrivning från Adlibris:
Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.

Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?
 

Omdöme:
Det är nu ett par månader sedan jag läste En Dag så jag varnar redan nu för att den här recensionen både kommer bli kortare och mindre utförlig än jag skulle önska. Inte långt innan jag läste boken såg jag dessutom filmen, vilket nog påverkade min läsning en hel del även om jag inte kan säga exakt hur. 
 
Nicholls har valt att skriva boken genom att visa vad de två huvudkaraktärerna gör samma datum olika år. Det gör att vi snabbt färdas genom tiden och ändå hinner lära känna karaktärerna väl. Det här skrivsättet är intressant, annorlunda och gör det roligt att läsa. Det enda tråkiga med upplägget är att andra betydelsefulla dagar i karaktärernas liv inte får lika stor plats som de säket skulle ha fått annars. 
 
Det jag gillar med karaktäerna som Nicholls har skapat är att de inte känns alltför sterotypiska. De är inte heller perfekta utan har flera negativa sidor som gör att jag ibland kanske tycker mindre om dem. Trovärdigheten ökar dock på detta sätt och respekten för David Nicholls växer.
 
Jag skulle nog säga att filmen berörde mig mer än vad boken gjorde (antagligen för att jag inte visste vad som skulle hända) men boken lyckades ge karaktärerna ytterligare ett lager som gjorde historien mer tilltalande. Boken lyckades aldrig hänföra mig totalt men jag är glad att jag läste den och tycker absolut att den som är intresserad av att läsa den ska ge den en chans.
 
Betyg: 3/5

Kommentarer
Postat av: Bokentusiasten

Jag älskar En Dag! Boken berörde mig enormt mycket. Jag såg filmen efter att ha läst boken och tyckte sådär om den. Intressant att du kände lite tvärtom! Kanske att man mest gillar det format man presenteras för först. :)

2015-07-07 @ 23:58:04
URL: http://www.bokentusiasten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo