Minirecensioner

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
 
Livet efter dig är en otroligt vacker bok som jag är så glad att jag läste. Den är sorglig men ändå hoppfull, vilket gör att det inte blir så jobbigt att läsa ändå. Den får en att tänka. 
 
Boken handlar om Lou, som bor i en brittisk småstad, och börjar arbeta som assistent åt en man som nyligen blivit rullstolsbunden. Jag vill inte säga så mycket mer än att det även handlar om kärlek och vad som gör livet värt att leva. Etiska dilemman, karaktärer som är annorlunda mot de karaktärer jag brukar läsa om och en handling som jag inte kommer glömma i första taget.
 
Rekommenderas starkt! Läs, läs, läs!
 

Titel: Slammed
Författare: Colleen Hoover
 
Det här är den andra boken jag läst i genren New Adult (tidigare Easy av Tammara Webber)och jag kunde därför inte låta bli at jämföra böckerna lite med varandra. Den här tycker jag var bättre. Det är kul med poesiinslaget även om jag inte köper det helt (tycker att alla har väldigt liknande röster). Romantiken var intressant ett tag men sedan tycker jag att det blev lite tamt. (Var är det heta sexet jag blev lovad när jag läste om den här genren?) 
 
Boken tar en vändning som jag inte hade väntat mig. Den handlar även om förlust, sorg och att förlora en förälder. Plus för att ämnet tas upp, men jag tycker det görs lite för lätt. Kanske är det helt enkelt för att boken är för lättläst helt enkelt - jag behöver mer för att bli riktigt berörd. 
 
Sammanfattningsvis en bra bok, men jag kommer inte köpa fortsättningen. 
 

Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasollprotektoratet #3
 
Den här serien är riktigt mysig, vilket även den här boken är. Miljön har skiftat från England till Italien nu och det är kul, men det var något som gjorde att jag inte fastnade helt. Jag gillar verkligen idén och steampunkvärlden och karaktärerna, men jag tror det är handlingen som gör att det går segt. Tyvärr.
 
Det var längesedan jag läste Hemlös så jag minns inte helt vad jag tyckte då. Nu i efterhand har jag inte något vidare sug efter att läsa uppföljaren så det finns stor chans att jag nöjer mig med det här slutet istället för att läsa vidare. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo