Recension: Och Bergen Svarade

Titel: Och Bergen Svarade (And the Mountains Echoed)
Författare: Khaled Hosseini
Utgivningsår: 2013
 
Beskrivning från Adlibris:
En hjärtslitande familjesaga om syskon som älskar, sårar, förråder och förlåter. Som är kapabla att döda men också att ge sitt liv för varandra. 

För pojken Abdullah är hans vackra lillasyster Pari allt. Hon har honom virad runt sitt lillfinger och Abdullah skulle göra vad som helst för henne. En dag reser de till Kabul tillsammans med sin pappa, utan att ha en aning om att det som väntar dem där kommer att förändra deras liv för all framtid.
 
Omdöme:
Precis som Hosseinis andra historier är Och bergen svarade jättefin och rörande. Jag blev inte lika tagen av den som av t.ex. Tusen strålande solar (eller Flyga Drake men den har jag bara sett på film). Och bergen svarade är lite annorlunda för man får i varje kapitel följa en ny karaktär. Först förstår man inte alltid vad det finns för mening med det men sedan knyts allt samman och blir till en, eller egentlign flera, berättelser. 
 
Det var lite speciellt att läsa om så många karaktärer men det gjorde också boken väldigt omfångsrik. Den fick med så mycket och man fick ta del av personers liv främst i Afghanistan, men också i USA, Frankrike och Grekland. Personligen tycker jag det är jätteintressant och nyttigt att läsa om Afghanistan för det är inte något jag gör ofta på det här sättet. Om ni inte har läst något av Khaled Hosseini tycker jag verkligen att ni ska försöka göra det. Det kan vara lite tungt men det är framför allt väldigt fint. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo